Olvasóink írták #002
Kedvezményklub

Ingyenes napilapokban rendszeresen jelennek meg olyan hirdetések, melyek beteg embereknek reményt ígérnek gyógyulásuk érdekében. Vajon hihetünk nekik? Érdemes elolvasni ezt az olvasói levelet! 

"Üdvözlöm Önöket!

Az Interneten böngészve jutottam el az önök oldalára, ahol érdekes dolgokat tudtam meg. Az egyik írásukkal kapcsolatban kérem az önök segítségét.
 
A Lokál újságban rendszeresen jelennek meg olyan hirdetések, amik a beteg embereknek reményt adhatnak, gyógyulásuk érdekében. Nemrégen ismét hirdetés jelent meg a kedvezményklub ajánlásával, amiben garantálják a hallás visszaállítását, és a fülzúgás megszüntetését. Prof. James Davisra hivatkoznak, aki a Houstoni Audiology college munkatársa. Több napon át próbáltam különböző keresők segítségével utána nézni a cikk valódiságának, de ez nem sikerült. A Lokál újságban a hirdetés a www.puractivi.com/hearing 253 oldalra hívja fel az olvasó figyelmét. Persze semmilyen kézzelfogható dolgot nem lehet megtudni. Telefonszámot is megadnak, ami a következő: 0617010284. Persze ott mindent megígérnek, csak rendeljem meg a terméket.
 
Az Interneten több átvert ember írását elolvastam, de ez kevés információ. Sajnos amikor egy beteg ember, már nem hisz a gyógyulásában, akkor képes bármit kipróbálni. Amikor egy gyerek betegsége miatt kellene megoldást találni, akkor meg ha tényleg nem használ egy ilyen szer, akkor az már tényleg nagyon felháborító.
 
A kérésem a következő lenne, ha van szabad kapacitásuk, hívják fel ezt  a telefonszámot, és tudakolják meg önök is, hogy ez a szer valóban használ-e. Ajánlják fel, hogy szakmailag segítenek bebizonyítani tudományosan beteg emberek bevonásával, hogy a szer valóban segít meggyógyítani a hallást. A Lokál újsággal is felvehetnék a kapcsolatot, tőlük is meg kellene kérdezni, hogy olyan hirdetéseket miért jelentetnek meg, ami nem fedi a valóságot. A fogyasztóvédelemhez, vagy a rendőrséghez is lehetne fordulni, fellehetne hívni a figyelmüket az ilyen hirdetésekre. Én mint egyszerű állampolgár, sajnos semmit sem tudnék elérni. Ha önöknek sikerülne valamilyen eredményt elérni, akkor örömmel venném, ha megosztanák velem annak tartalmát.
 
Tisztelettel"
 
Köszönjük olvasónknak, hogy kritikusan állt hozzá a hirdetés tartalmához! Hasonló, nem szakmai lapok hasábjain megjelent cikkek esetén mindig tegyünk így! Kutakodásának eredményeképpen kiderült, hogy "Prof. James Davis" valójában nem létezik, fiktív, kitalált személy, így a cikk állításai is ferdítések és félrevezetések.
Mindenkinek ajánljuk, hogy még mielőtt álhirdetéseknek bedőlne, forduljon megfelelő szakértőkhöz! 
 
Ennek következtében, hamarosan Gazdasági Versenyhivatalnál fogunk panaszt tenni a "csodaszerrel" kapcsolatban.